Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Thainudlar med jordnötter

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Känn de kryddiga smakerna tillsammans med svalkande gurka i den här thairätten med jordnötter.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ansa och hacka salladslökarna. Kärna ur och tärna den röda paprikan. Hacka vitlöken fint och tärna gurkan.
  2. Hetta upp jordnötsoljan i en stor wok- eller stekpanna på hög värme. Tillsätt salladslök, paprika, vitlök och gurka och woka 2 minuter.
  3. Kärna ur och finhacka chilifrukterna. Tillsätt dem till woken tillsammans med ingefära, jordnötssmör, olja, 1 dl vatten, limesaft och limeskal. Woka tills jordnötssmöret har smält till en jämn sås.
  4. Lägg i nudlarna och värm upp tills allt är rykande hett. Lägg upp i fyra djupa tallrikar och strö över koriander och jordnötter. Servera genast.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.