Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Timjanpaj med svamp

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Receptet fann jag på en förpackning kräftor. Kan serveras som tilltugg på kräftskivan, kanske som entrérätt. Pajerna görs som portionspajer.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka samman mjöl, matfettet skuret i mindre bitar och timjan, gärna i en matberedare. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i ca 12 små aluminiumfolieformar. Ställ formarna på en plåt.
  2. Skala och hacka löken. Ansa och skär svampen i mindre bitar. Fräs lök och svamp i matfettet i en stekpanna till all vätska kokat in. Krydda med krossade enbär, salt och peppar. Fördela fräset i pajformarna.
  3. Vispa samman ägg, mjölk och ost. Fördela äggstanningen i formarna.
  4. Grädda mitt i ugnen i 225 grader ca 15 minuter. Servera pajerna lätt avsvalnade med en blandad sallad till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.