Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tjälknul

(1 kommentar)  
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

Gott till portatisgratäng eller potatissallad.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ungnen på 80 grader, lägg det frysta köttet på ett galler i en långpanna och låt stå i ungnen över natten. C:a 10-12 timmar. Använd köttermometer.
  2. Koka ihop ingredienserna till lagen. Låt svalna. Lägg det varma köttet i en bunke. Häll över den kalla lagen. Lägg en tallrik ovanpå och låt stå resten av dagen eller 5-6 timmar.
  3. Förvara sedan köttet i en plastpåse så svalt som möjligt.
  4. Smakar godast i lövtunna skivor.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • asanyman 15 april 2008

    Helt underbart, blir faktiskt ännu bättre på älgkött.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.