Gott, mättande och nyttigt...
Instruktioner
- Lägg de väl avrunna räkorna i en skål. Tillsätt chilipulvret och blanda ordentligt. Låt marinera cirka 20 minuter.
- Skala och hacka löken fint. Fräs den i lite olja i en hög gryta så den blir mjuk utan att ta färg.
- Tillsätt hälften av vattnet och låt koka 5 minuter.
Tillsätt resten av vattnet och kör med stavmixer direkt i grytan så löken finfördelas.
- Ta bort den nedersta delen av sparrisarna. Skär sparrisarna i centimeterlånga bitar. Lägg sparris, buljongtärningar, salt och vitpeppar i grytan. Koka upp och låt sjuda under lock 15-20 minuter.
- Fräs under tiden upp räkorna i olja i en het stekpanna. Lägg dem sedan på hushållspapper och låt dem rinna av.
- Ta grytan från värmen. Vispa upp äggulor och vispgrädde med en gaffel i en skål och rör ner i grytan. Rör sist ner räkorna.
- Servera med ett mustigt fullkornsbröd och en god ost.
Publicerat den
13 maj 2008
Liknande recept
Skriv kommentar