Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tomat- och dillpaj med räkor.

 
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

En lite lyxigare matigare bjudpaj.

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 225 grader. Hacka ihop ingredienserna till pajdegen och ställ den svalt. Hetta upp oljan i en panna och häll i tomatkrosset. Sänk värmen, tillsätt dillfrö, salt , vin/socker. Koka ihop i ca 10 min tills såsen tjocknat lite. Låt den svalna. Vispa ihop ägg, grädde, crème fraiche, salt, peppar och tomatsås. Tryck ut degen i en pajform ca 28 cm i diameter och förgrädda ca 10 min. Fyll pajskalet med kuber av fetaost och tinade skalade räkor. Häll i äggblandningen och grädda i ca 35 min.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.