Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tomatsoppa med basilikacréme

 
Skriv ut

Mycket enkel att göra och väldigt god. Kan även göras om man är laktosintollerant.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och hacka löken. Fräs den i lite matfett. Skär de färska tomaterna i små tärningar. Blanda lök, krossade tomater, färska tomater, tomatpuré, grönsaksbuljongtärningen och vatten i en kastrull. Koka i cirka 10 minuter. Smaka av med salt och peppar. Mixa allt med stavmixer eller matberedare. Späd med grädde.
  2. Finhacka färska basilikablad och blanda med crème fraiche. Klicka i soppan strax före servering eller servera bredvid.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.