Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tomatsoppa (skilsmässosoppa)

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Denna soppa fick namnet skilsmässosoppa (1978) av en väninna till mig. Hon sa att: Det blir skilsmässa eftersom hennes man inte åt av denna soppa och då skulle bara hon ”stinka” vitlök. Hon lagade den senare så mannen fick smaka och han åt med god aptit. Det blev skilsmässa några år senare men inte pga. soppan. Servera gärna soppan med bröd.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Använder du mathavre så skölj av det innan. Stek löken ihop med riset/mathavre i olivolja eller smör. Häll på tomaterna och vattnet. Smaksätt med vitlök och salt och peppar. Använder du torkad basilika så sätts den till här. Koka sakta i ca 12-20 minuter. Beroende på om du använder ris eller mathavre är klart efter 12 minuter. Smaka av med färsk basilika.
  2. Servera med ett gott bröd

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.