Allt steks helt kort och blir fantastiskt saftigt.
Fisk i ett lövtunt deghölje och färgglada grönsaker med tuggmotstånd.
Instruktioner
- Koka riset enligt anvisning på förpackningen, håll det varmt.
- Skölj torsken, torka av den med hushållspapper och skär i 2 cm stora tärningar. Vispa ihop äggvitorna med 4 msk maizena i en skål. Rör ner 1 msk risvin och krydda med 1 nypa salt. Lägg i fisktärningarna, rör om ordentligt och låt marinera i kylskåp ca 15 minuter.
- Häll under tiden bambuskotten i ett durkslag och låt rinna av ordentligt. Ansa salladslöken, skölj och skär i tunna skivor. Skala vitlöken och skär i tunna skivor. Halvera paprikorna på längden, kärna ur, skölj och skär i bitar.
- Hetta upp olja i en wokpanna, lägg i fiskbitarna direkt från marinaden, stek dem under omrörning 3 minuter.
Ta upp dem med en hålslev och låt rinna av på hushållspapper. Lägg salladslöken och vitlöken i pannan och bryn dem, tillsätt paprika och bambuskott och stek under omrörning ytterligare 2 minuter. Lägg åter i fisken och häll över resten av risvinet.
- Rör ihop resten av maizenan med 1 dl vatten, salt och peppar och häll över fisken och grönsakerna och låt koka under omrörning ca 1 minut.
- Droppa över lite sesamolja och servera med riset.
Publicerat den
28 april 2009
Liknande recept
Skriv kommentar