Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Torsk med wokade grönsaker

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Allt steks helt kort och blir fantastiskt saftigt. Fisk i ett lövtunt deghölje och färgglada grönsaker med tuggmotstånd.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen, håll det varmt.
  2. Skölj torsken, torka av den med hushållspapper och skär i 2 cm stora tärningar. Vispa ihop äggvitorna med 4 msk maizena i en skål. Rör ner 1 msk risvin och krydda med 1 nypa salt. Lägg i fisktärningarna, rör om ordentligt och låt marinera i kylskåp ca 15 minuter.
  3. Häll under tiden bambuskotten i ett durkslag och låt rinna av ordentligt. Ansa salladslöken, skölj och skär i tunna skivor. Skala vitlöken och skär i tunna skivor. Halvera paprikorna på längden, kärna ur, skölj och skär i bitar.
  4. Hetta upp olja i en wokpanna, lägg i fiskbitarna direkt från marinaden, stek dem under omrörning 3 minuter. Ta upp dem med en hålslev och låt rinna av på hushållspapper. Lägg salladslöken och vitlöken i pannan och bryn dem, tillsätt paprika och bambuskott och stek under omrörning ytterligare 2 minuter. Lägg åter i fisken och häll över resten av risvinet.
  5. Rör ihop resten av maizenan med 1 dl vatten, salt och peppar och häll över fisken och grönsakerna och låt koka under omrörning ca 1 minut.
  6. Droppa över lite sesamolja och servera med riset.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.