Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Torskgratäng med sambal oelek

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Sambal oelek ger denna gratängen extra smak, men kan uteslutas om man inte tycker om det.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka potatisen mjuk, häll bort vattnet och låt potatisen svalna något. Mosa den och blanda ner mjölken, oljan och äggen. Smaksätt med salt och peppar. Moset ska vara riktigt fast men man kan ev spä med lite vatten.
  2. Skär purjolöken tunt, skala och strimla moroten, skiva vitlöken och skär sparrisen i bitar. Förväll grönsakerna i lättsaltat vatten ca: 3 minuter.
  3. Häll bort vattnet och lägg grönsakerna i botten på en eldfastform. Lägg fisken ovanpå grönsakerna och klicka moset i kanten på formen.
  4. Sätt ugnen på 175 grader. Koka upp sambal oeleken, grädden, fiskfonden och dillen i en kastrull. Smaka av med salt och peppar och häll såsen och räkorna över fiskfiléerna. Ställ in formen i ugnen tills moset börjar få färg, ca: 20 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.