Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tortilla med broccoli

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Bjud gärna en sallad och ett bröd till denna variant av spansk tortilla och du har en lätt och mättande huvudrätt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och skiva potatisen tunt. Skölj broccolin och dela den i små buketter. Ansa och skär stjälkarna i tunna skivor. Frusen broccoli mjukkokas i mikron först. Skala och hacka löken.
  2. Hetta upp ½ dl av oljan i en fettsnål stekpanna, 26 cm i diameter. Mjukstek potatis, broccoli och lök på medelvärme ca 15 minuter utan att de får färg. Stek i omgångar om det blir för mycket. Djupfryst broccoli kan kokas i mikrovågsugn ca 5-8 minuter. Skär i små buketter, skiva stjälkarna och blanda med de andra grönsakerna. Kyl ner - häll upp i liten långpanna med höga kanter.
  3. Vispa sönder äggen i en stor skål och smaksätt med salt och peppar. Rör ner äggsmeten i potatis- och broccoliblandningen och blanda noggrant.
  4. Hetta upp resten av olivoljan. Häll i ägg- och grönsaksblandningen, packa försiktigt samman och låt steka på svag värme 4-6 minuter. Skaka stekpannan lätt då och då så att smeten inte fastnar.
  5. Täck pannan med ett plant lock. Vänd pannan upp och ner så att tortillan ligger med den stekta sidan uppåt. Låt tortillan steka på andra sidan 6-8 minuter. Servera den antingen varm eller kall.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.