Bjud gärna en sallad och ett bröd till denna variant av spansk tortilla och du har en lätt och mättande huvudrätt.
Instruktioner
- Skala och skiva potatisen tunt. Skölj broccolin och dela den i små buketter. Ansa och skär stjälkarna i tunna skivor. Frusen broccoli mjukkokas i mikron först. Skala och hacka löken.
- Hetta upp ½ dl av oljan i en fettsnål stekpanna, 26 cm i diameter. Mjukstek potatis, broccoli och lök på medelvärme ca 15 minuter utan att de får färg. Stek i omgångar om det blir för mycket. Djupfryst broccoli kan kokas i mikrovågsugn ca 5-8 minuter. Skär i små buketter, skiva stjälkarna och blanda med de andra grönsakerna. Kyl ner - häll upp i liten långpanna med höga kanter.
- Vispa sönder äggen i en stor skål och smaksätt med salt och peppar. Rör ner äggsmeten i potatis- och broccoliblandningen och blanda noggrant.
- Hetta upp resten av olivoljan. Häll i ägg- och grönsaksblandningen, packa försiktigt samman och låt steka på svag värme 4-6 minuter. Skaka stekpannan lätt då och då så att smeten inte fastnar.
- Täck pannan med ett plant lock. Vänd pannan upp och ner så att tortillan ligger med den stekta sidan uppåt. Låt tortillan steka på andra sidan 6-8 minuter. Servera den antingen varm eller kall.
Publicerat den
25 september 2008
Liknande recept
Skriv kommentar