Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Toscaäpplen

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En helt ljuvlig gammaldags efterrätt som jag gjort många gånger. Skulle kunna äta den varje dag! För att förenkla om man har bråttom eller är så sugen så att man inte hinner koka äppelbitarna, använd päron på burk, det blir precis lika gott!

Ingredienser

Instruktioner

Skala och kärna ur äpplena. Halvera och koka äpplena nätt och jämnt mjuka i en sockerlag av vattnet, sockert och citronsaft. Låt äpplena rinna av och lägg dem i smord eldfast form. Blanda smör, socker, vetemjöl, mjölk och flagad mandel i en kastrull. Koka upp sakta och häll den sedan över äpplena. Sätt i ugnen i medelstark värme, ca 225 grader och låt mandelsmeten få vacker färg, ca 20 minuter. Servera med lättvispad grädde eller vaniljglass.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.