Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tre sorters bröd av en deg

 
  • Serverar: 3 portioner
Skriv ut

En grunddeg kan faktiskt bli tre sorters bröd. Baguetter, limpor och fikonbullar av en och samma deg!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula ner jästen i degbunken. Ljumma matfettet och degvätskan till 37 grader. Lös upp jästen i lite av spadet. Tillsätt resten av spadet samt salt, socker och det mesta av mjölet.
  2. Arbeta degen smidig. Degen är färdig när den släpper bunkens kanter. Strö lite mjöl över degen och täck den med en bakduk. Låt jäsa ca 30 minuter eller till dubbel storlek.
  3. Knåda degen smidig med resten av mjölet på en mjölad arbetsbänk. Dela degen i 3 lika stora delar.
  4. Klipp sönder fikonen i små bitar och blanda in dem i en av degbitarna. Rulla ut degen till en längd och skär i 12 bitar. Forma små bullar och lägg dem på bakplåtspappersklädd plåt. Låt dem jäsa 30 minuter under bakduk. Värm ugnen till 250 grader.
  5. Forma nästa deg till 2 baguetter, snitta dem lägg på snedden, täck med bakduk och ställ att jäsa 30 minuter.
  6. Den sista degen bakas ut till 2 runda limpor som prickas med en mjölad gaffel. Låt jäsa under duk i 30 minuter.
  7. Grädda bullarna 10 minuter i 250 grader. Sänk värmen till 200 grader och grädda baguetterna 10-15 minuter eller tills de känns lätta. Grädda slutligen limporna i 200 grader ca 30 minuter. Låt bröden svalna under duk på galler.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.