En färgglad, matig och spännande rulltårta som passar både till fest och vardag!
Lägg den ugnsrostade paprikan i tättslutande plastpåse i 10 minuter så går skalet lätt att dra av.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 250 grader.
- Börja med paprikan: Skär paprikan i klyftor och rosta i ugnen tills skalet börjar svartna, ca 10 minuter. Lägg i en plastpåse en stund. Dra sedan av skalet.
- Koka upp vattnet, grädden och smöret. Tillsätt maizena och rör tills smeten släpper kastrullens botten. Låt smeten svalna något. Tillsätt äggen, ett i taget. Rör kraftigt mellan varje ägg.
- Dela smeten i två skålar. Mixa hälften av smeten med paprikan och hälften med spenat och basilika.
- Lägg ett bakplåtspapper i botten av en långpanna, ca 30x40 cm. Häll de båda smeterna i ränder. Grädda i nedre delen av ugnen ca 20 minuter, tills rulltårtan har fått fin färg och är luftig.
- Mixa samman färskost och ricotta. Bred röran över rulltårtan när den svalnat. Rulla samman och skär upp i skivor.
Publicerat den
20 april 2017
Liknande recept
Skriv kommentar