- Serverar: 12 portioner
- Tid: 45 minuter
Skriv ut
Detta är en i mitt tycke en salsa som är helt kanon till allt gillat kött.
Instruktioner
- Fräs under omrörning rödlök, röd paprika och chili i olivoljan i en tjockbottnad kastrull tills alltsammans mjuknar, men utan att något blir brynt.
- Tillsätt paprikapulver, senapspulver, kryddnejlika och tomatpuré. Fräs ytterliggare någon minut under omrörning
- Häll i krossade tomater, salt, socker och vinäger.
Låt sjuda utan lock på låg värme i ca 30 min. Om såsen håller på att bli för tjock, späd med lite vatten.
- Smaka av såsen. Den ska vara saltare än vanlig tomat sås. Servera kall eller sval.
Publicerat den
30 juli 2011
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Låter' jätte god ska göra denna vid nästa grillning. kram P