Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tropisk kyckling- och mangosallad

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Den här tropiska salladen är självskriven under sommaren och blir säkert populär hos hela familjen. Från kortserien Lev Bättre.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dela ingefäran. Riv den ena halvan och skiva den andra. Skär av den gröna delen på salladslökarna och lägg åt sidan. Skär sedan av stjälkarna på koriandern och lägg åt sidan.
  2. Lägg ingefärsskivorna, korianderstjälkarna och den gröna delen av salladslöken i en kastrull. Häll i ca 1 l vatten och koka upp. Lägg i kycklingbrösten, lägg på locket och låt sjuda svagt ca 20 minuter, tills kycklingen är genomkokt. Ta upp kycklingen ur buljongen och låt den svalna. Strimla köttet fint.
  3. Hacka den vita delen av salladslökarna och korianderbladen grovt. Blanda salladslöken och koriandern med den rivna ingefäran, kycklingen och mangotärningarna.
  4. Blanda olivolja, vinäger och senap i en skål och häll dressingen över salladen. Blanda väl, låt dra minst 15 minuter och servera.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.