Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tung svart kavring

 
  • Serverar: 3 portioner
  • Tid: 11 timmar
Skriv ut

Försök att efterlikna en god - gudomlig - kavring som fanns i Byske på 50-60 talet

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm degspadet till 38 grader och häll i upplöst jäst. Klipp till ett skikt bakplåtspapper att täcka leven med när den är i formen - jag använder silikonformar. Smörj annars mycket väl för rågmjölsdegen är ett aggressivt klister. Klipp också till en väl tilltagen aluminiumfolie att lägga över formen - det skall vara tätt.
  2. Arbeta degen på sedvanligt sätt - degen räcker till 1 stor lev på drygt 1,6 liter. Lägg bakplåtspappret över leven och kläm fast aluminumformen över.
  3. 10 timmar i ugnen!!. I vanlig - över/undervärme 100 grader och mitt i ugnen men med varmluftsugn 95 grader och då kan formarna (om du gör flera levar) stå lite som dom vill.
  4. Jag brukar göra degspad och bakplåtspapper och folie på kvällen så kommer formarna i ugnen tidigt på morgon så blir brödet klart innan natten. Jag gör 4 ggr större bak och får 6 rejäla levar.
  5. Detta bröd är INTE billigt, kallorisnålt, snabbt eller särskilt bra för födoämnesallergiker - men det är vegetariskt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.