Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Turkisk saffranskaka

 
Skriv ut

Pistagenötter utan skal kan vara litet svåra att få tag på. Annars får man skala själv.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Använd en kakform med löstagbar kant, ca 23 cm i diameter, och lägg bakplåtspapper i botten. Smörj papperet i botten och kanterna av formen med margarin.
  2. Bred ut pistagenötter, pinjenötter och sesamfrön i botten.
  3. Blanda mannagryn, mjöl och bakpulver i mixer, eller i bunke med elvisp. Tillsätt margarin och olja och mixa ett tag till.
  4. Stöt saffran i mortel och lös upp i litet hett vatten. Tillsätt detta, samt socker och mjölk och mixa tills smeten är jämn.
  5. Häll smeten över nötterna i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 180° i ca 50 minuter. Låt kakan svalna innan den stjälps upp.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.