Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tusen och en natt bröd

 
  • Serverar: 40 portioner
Skriv ut

Med inspiration från Mellanöstern så fylls dessa bröd med kardemummadoftande couscous, sultan, russin och nötter.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Börja med skållningen. Blanda couscousen med kardemumma. Lös upp buljongtärningen i det heta vattnet och slå detta över couscousen. Rör om och låt grynen stå och svälla ca 5 minuter under lock. Låt couscousen svalna något.
  3. Lös upp jästen i kallt vatten och tillsätt mjölet. Knåda ihop till en deg och arbeta därefter in couscousen. Arbeta degen ordentligt 5 minuter i maskin eller 10 minuter för hand. Tillsätt russin, valnötter mot slutet och låt därefter degen jäsa ca 50 minuter.
  4. Arbeta degen hastigt så att degen blir smidig att kavla ut den till en rektangel, knappt 1 cm tjock. Skär upp degen i små trekanter och lägg bröden på plåtar klädda med bakplåtspapper. Låt jäsa i ca 35 minuter.
  5. Grädda i ugnen i 10 minuter eller tills bröden fått fin färg.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.