Väldigt enkelt att göra och supergott!
Instruktioner
- Snitta upp dadlarna och plocka ur kärnan.
- Riv mandelmassan och knåda ihop den med apelsinblomsvattnet.
- Blanda försiktigt i mandelspånet.
- Lägg en halv tesked Nutella i varje dadel, fyll sedan med mandelmassan.
- Finhacka chokladen och smällt 1/3 av chokladen i ett vattenbad, tag av från värmen och tillsätt resterande choklad.
- Doppa dadlarna i chokladen och ställ i kylen tills chokladen stelnat, pensla på med bladguld, det blir superfint!
- Tips!
Apelsin eller rosenvatten hittar du i välsorterade matbutiker eller saluhallar. Och om du inte skulle hitta apelsinblomsvatten kan du smaksätta med en god likör istället. Jag brukar använda Amaretto, mörk rom, Frangelico, cognac eller whiskey.
Publicerat den
15 mars 2008
Liknande recept
Skriv kommentar