* Peta ur kärnorna ur dadlarna.
* Fyll kärnhålet med ädelost.
* Dela baconen på halva.
* Linda in dadeln i en baconskiva och "lås" med tandpetare.
* Gratinera 20 min i ugnen på 225 grader.
Ruccolabädd:
* Skölj sallad och gurka.
* Ta ur kärnan och skär avocadon i tunna skivor.
* Skär gurkam i tunna halvmånar.
* Lägg upp ruccolasallad, gurka och avocado på assietter.
* Strö över salt, peppar, olja och vinäger.
* Lägg upp de baconlindade dadlarna på salladen och servera.
Tips! Byt ut ädelosten mot salamiost på tub. Också supergott!
Baconlindade dadlar har jag smakat, fast utan ädelosten. Helt makalöst gott!
Smakade detta för första gången på nyårafton och det var en helt klar 5:a
Hur kommer det säg att denna rätt är kategoriserad som vegetarisk?