Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Baconlindade dadlar med ädelostfyllning på ruccolabädd

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Urmumsig förrätt!

Ingredienser

Instruktioner

  1. * Peta ur kärnorna ur dadlarna. * Fyll kärnhålet med ädelost. * Dela baconen på halva. * Linda in dadeln i en baconskiva och "lås" med tandpetare. * Gratinera 20 min i ugnen på 225 grader.
  2. Ruccolabädd: * Skölj sallad och gurka. * Ta ur kärnan och skär avocadon i tunna skivor. * Skär gurkam i tunna halvmånar. * Lägg upp ruccolasallad, gurka och avocado på assietter. * Strö över salt, peppar, olja och vinäger.
  3. * Lägg upp de baconlindade dadlarna på salladen och servera.
  4. Tips! Byt ut ädelosten mot salamiost på tub. Också supergott!

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • Bianca72 13 maj 2010

    Baconlindade dadlar har jag smakat, fast utan ädelosten. Helt makalöst gott!

  • lya 8 januari 2012

    Smakade detta för första gången på nyårafton och det var en helt klar 5:a

  • EvaAnB 26 oktober 2012

    Hur kommer det säg att denna rätt är kategoriserad som vegetarisk?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.