- Serverar: 4-8 portioner
- Tid: 10 minuter
Skriv ut
Enkel men god svalkande sås med många användningsområden
Instruktioner
- Riv gurkan på den grova sidan. Riv den ner i ett durkslag/sil. När du är klar pressa ur så mycket vatten du kan men händerna, salta lätt och låt stå medans du blandar resten.
- Blanda yoghurt och gräddfil i en skål tills det är slätt. Pressa ner så mycket vitlök du vill ha och blanda ordentligt.
- Pressa gurkan ytterligare en gång innan du blandar ner den i yoghurtblandningen.
Smaka av och salta mer om det behövs. Tzatsikin smakar bäst om den får stå en stund i kyl, men går bra att äta på en gång.
- Servera till grillat, till råa grönsaker som dipp. Likaså till chips eller med rostat bröd. Fungerar lika bra till kött som till kyckling. Otroligt gott mitt i sommaren om man inte vill ha varm mat men ändå något som mättar.
Publicerat den
7 oktober 2008
Liknande recept
Skriv kommentar