Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tzatsiki

 
  • Serverar: 4-8 portioner
  • Tid: 10 minuter
Skriv ut

Enkel men god svalkande sås med många användningsområden

Ingredienser

Instruktioner

  1. Riv gurkan på den grova sidan. Riv den ner i ett durkslag/sil. När du är klar pressa ur så mycket vatten du kan men händerna, salta lätt och låt stå medans du blandar resten.
  2. Blanda yoghurt och gräddfil i en skål tills det är slätt. Pressa ner så mycket vitlök du vill ha och blanda ordentligt.
  3. Pressa gurkan ytterligare en gång innan du blandar ner den i yoghurtblandningen. Smaka av och salta mer om det behövs. Tzatsikin smakar bäst om den får stå en stund i kyl, men går bra att äta på en gång.
  4. Servera till grillat, till råa grönsaker som dipp. Likaså till chips eller med rostat bröd. Fungerar lika bra till kött som till kyckling. Otroligt gott mitt i sommaren om man inte vill ha varm mat men ändå något som mättar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.