Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Uffes korvlåda

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 8-10 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

När tiden är knapp, barnen är hungriga, och man vill ha matlåda dagen efter, Kan med fördel förberedas dagen innan.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka upp löken Tärna korven Hacka upp baconen i små bitar Riv osten Värm vattnet till potatismoset i kastrull eller med fördel i en vattenkokare(Spar tid)
  2. Sätt på ugnen 225 grader.
  3. Fräs upp löken i stekpanna, lägg åt sidan och låt svalna. Stek korven i stekpannan till du får den yta som du vill ha. Knaperstek baconbitarna.
  4. Gör i ordning potatismoset, pulvermos är ok, den som har tid kan göra egen på potatis. Ha i smöret i moset., vill du ha en rundare smak på moset ha i en skvätt grädde eller mjölk Blanda i bacon, löken och korven ev grönsaker.
  5. Rör om tills moset, korven mm är jämnt fördelat. Lägg i en ungsfast form strö över osten, låt stå i ugnen tills osten fått färg, ca 15-17 min (Har du förberett rätten innan tar det ca 35 min i ugnen, i 175 grader då den är kall.)
  6. Servera med sallad eller bara ät den som den är.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Nostradamia 12 januari 2009

    Snabbt & gott - tack för tipset! Ungarna åt som tokar!

  • Bappi 28 september 2010

    Korv och bacon och mos en vardaglig rätt men ... Detta var så gott och så enkelt och allt i en enda röra och i en ugnsform *ler* Tack för det :-) /kram Bappi

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.