- Serverar: 8-10 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
När tiden är knapp, barnen är hungriga, och man vill ha matlåda dagen efter, Kan med fördel förberedas dagen innan.
Instruktioner
- Hacka upp löken
Tärna korven
Hacka upp baconen i små bitar
Riv osten
Värm vattnet till potatismoset i kastrull eller med fördel i en vattenkokare(Spar tid)
- Sätt på ugnen 225 grader.
- Fräs upp löken i stekpanna, lägg åt sidan och låt svalna.
Stek korven i stekpannan till du får den yta som du vill ha.
Knaperstek baconbitarna.
- Gör i ordning potatismoset, pulvermos är ok, den som har tid kan göra egen på potatis. Ha i smöret i moset., vill du ha en rundare smak på moset ha i en skvätt grädde eller mjölk Blanda i bacon, löken och korven ev grönsaker.
- Rör om tills moset, korven mm är jämnt fördelat. Lägg i en ungsfast form strö över osten, låt stå i ugnen tills osten fått färg, ca 15-17 min (Har du förberett rätten innan tar det ca 35 min i ugnen, i 175 grader då den är kall.)
- Servera med sallad eller bara ät den som den är.
Publicerat den
11 januari 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Snabbt & gott - tack för tipset! Ungarna åt som tokar!
Korv och bacon och mos en vardaglig rätt men ... Detta var så gott och så enkelt och allt i en enda röra och i en ugnsform *ler* Tack för det :-) /kram Bappi