Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ugnsomelett med svamp

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

Enkel omelett i ugn med härligt gräddig svampsås. Ett recept av GI Viktkoll.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 200 grader.
  2. Knäck äggen, ett i taget i en kopp. Vispa dem sedan med grädden och vattnet i en bunke. Tillsätt ½ tesked salt och 1 kryddmått svartpeppar.
  3. Smörj en liten ugnsform och häll i smeten. Grädda den i cirka 25 minuter i nedre delen av ugnen. Smeten ska stanna inuti, då är omeletten klar.
  4. Borsta och ansa svampen och dela den i mindre bitar. Skala och finhacka vitlöken. Lägg svampen i kall panna och fräs tills en del av vätskan kokat bort. Tillsätt då lite smör och fräs svampen.
  5. Tillsätt vitlöken och låt den fräsa med. Slå på grädden, krydda med timjan och låt puttra några minuter.
  6. Krydda svampsåsen med salt och peppar. Slå den över omeletten och servera genast med sallad.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • Ami406 15 februari 2009

    En enkel och god omelett,den får du 4 poäng för.Ami

  • dolores 1 januari 2010

    Väldigt gott en klar fyra.

  • Calvaro 5 januari 2012

    God och lätt att göra. Har även gjort omeletten med mjölk istället när inte grädde har funnits hemma. Funkar bra det med.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.