Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ugnsstekt ansjovisfylld spätta

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Mycket god och lättlagad spätta som tar högst 15 minuter att förbereda innan ugnen sköter resten (ca 30 minuter i ugnen). Paneringen ger fisken en härligt spröd yta, särskilt om man öser den några gånger under stekningen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Salta och droppa lite citron på filéerna.
  2. Blanda ihop dill, mosade ansjovisfileér, lök och olja till fyllningen.
  3. Lägg hälften av fiskfiléerna i en smord eldfast form och fördela fyllningen på fisken.
  4. Lägg resten av filéerna ovanpå.
  5. Pensla fisken med uppvispat ägg och strö på ströbröd.
  6. Lägg på några klickar smör.
  7. Stek i 225 grader i ca 30 minuter.
  8. Gott att servera till: Kokt potatis eller luftigt potatismos, en grönsallad med gurka, stekta eller färska tomater, kokt fänkål i klyftor och förstås citron att pressa på fisken.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.