Denna aptitretare och mustiga köttfärsrätt med ost och paprika är ett supergott alternativ till de vanliga köttbullarna, och mycket enklare.
Instruktioner
- Skär bort skorpan på brödet, dela det i fyra bitar och låt dem bli mjuka i en skål med lite vatten. Skala löken och hacka den fint. Hetta upp hälften av olivoljan i en teflonstekpanna och bryn löken tills den har mjuknat. Ta av stekpannan från värmen och låt svalna.
- Smörj en rund pajform som är ca 25 cm i diameter med olja. Sätt ugnen på 225 grader. Krama ur brödet, dela det i små bitar och lägg det i en skål. Tillsätt köttfärsen och löken och blanda väl.
- Lägg ner ägget i köttfärsen och krydda med salt, svartpeppar, mejram och paprikapulver. Riv osten och blanda ner den i smeten. Lägg köttfärsen i formen och släta till ytan. Stek i ugnen 15 minuter.
- Ta bort stjälkfästet på tomaterna och skiva dem. Halvera och ansa paprikorna och strimla dem. Torka av champinjonerna med hushållspapper och skär dem i tunna skivor.
- Ta ut färsen ur ugnen, lägg på grönsakerna och droppa över resten av oljan. Sätt in formen i ugnen igen och stek ytterligare 20-30 minuter. Ta ut köttfärsen och skär den i fyra eller åtta bitar. Servera med sallad och baguette.
Publicerat den
10 januari 2012
Liknande recept
Skriv kommentar