Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ugnsstekt paprikaköttfärs

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Denna aptitretare och mustiga köttfärsrätt med ost och paprika är ett supergott alternativ till de vanliga köttbullarna, och mycket enklare.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär bort skorpan på brödet, dela det i fyra bitar och låt dem bli mjuka i en skål med lite vatten. Skala löken och hacka den fint. Hetta upp hälften av olivoljan i en teflonstekpanna och bryn löken tills den har mjuknat. Ta av stekpannan från värmen och låt svalna.
  2. Smörj en rund pajform som är ca 25 cm i diameter med olja. Sätt ugnen på 225 grader. Krama ur brödet, dela det i små bitar och lägg det i en skål. Tillsätt köttfärsen och löken och blanda väl.
  3. Lägg ner ägget i köttfärsen och krydda med salt, svartpeppar, mejram och paprikapulver. Riv osten och blanda ner den i smeten. Lägg köttfärsen i formen och släta till ytan. Stek i ugnen 15 minuter.
  4. Ta bort stjälkfästet på tomaterna och skiva dem. Halvera och ansa paprikorna och strimla dem. Torka av champinjonerna med hushållspapper och skär dem i tunna skivor.
  5. Ta ut färsen ur ugnen, lägg på grönsakerna och droppa över resten av oljan. Sätt in formen i ugnen igen och stek ytterligare 20-30 minuter. Ta ut köttfärsen och skär den i fyra eller åtta bitar. Servera med sallad och baguette.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.