Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ugnsstekt torsk med pocherat ägg och blomkålspuré

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Passar perfekt för dig som äter enligt LCHF.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en ugnsfast form med olivolja och lägg i fiskfiléerna. Salta och peppra. Täck med färska örter och pressa över citronen. Salta och peppra. Avsluta med att lägga en klick smör på varje filé. Ställ in i ugnen ca 15-20 min. Ta bort örterna från fisken före servering.
  2. Koka upp vatten i en kastrull och ha i en buljongtärning. Lägg i blomkål och koka i 10 min eller tills den har mjuknat. Häll av vattnet och mixa med stavmixer tills den blir slät. Blanda i crème fraiche och parmesanost. Salta och peppra.
  3. Koka upp vatten i en kastrull. Sänk värmen så att det småkokar och häll i vinäger. Kläck i äggen i det kokande vattnet - förslagsvis två åt gången. Koka 2-3 minuter (lös gula) 3-4 minuter (stelnad gula).
  4. Servera med en syrlig fänkåls- eller vitkålssallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.