Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ullas Chokladcheesecake med fluffig citronkräm

 
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

Enkel att göra och mycket god. Chokladbottnen har en mild kaffesmak.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Smält smöret. Blanda i grovhackad choklad och rör tills den smält.
  3. Vispa ägg och socker pösigt.
  4. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker, kakao och kaffe.
  5. Blanda den smälta chokladen med äggblandningen. Sikta ner mjölblandningen och blanda i nötterna. Häll smeten i en form. Grädda kakan i mitten av ugnen ca 25 minuter. Låt kakan kallna innan du tar den ur formen.
  6. Glasyren: Rör osten mjuk i en bunke. Tillsätt resten av ingredienserna. Vispa till en fluffig kräm med elvisp. Bred glasyren på kakan . Garnera med strimlad choklad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.