Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Värmländsk hackkorvspanna - allt i ett

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Ett nytt och smidigt sätt att tillreda den underbara Värmländska hackkorven. Allt görs i samma panna och serveras i densamma. Finns inte hackkorv att köpa där ni bor, så går den i nödfall att ersätta med pölsa.

Ingredienser

Instruktioner

Rätten görs bäst i en wokpanna eller stor stekpanna med höga kanter. Skrubba eller skala potatisen, dela den på mitten och skär i halvmåneformade skivor. Hacka löken, skär äpplet i tärningar och dela korven i mindre bitar. Fräs smöret och lägg i potatisen, låt steka ca 10 minuter på medelvärme. 3-4 av 6. Tillsätt löken, salta och peppra, stek vidare till löken blivit ljusbrun. Lägg i korvbitarna och mosa dem under omrörning, tillsätt äpplet och stek 5 minuter. Jämna till ytan och gör 4-6 fördjupningar med baksidan av en sked. Knäck ett ägg i varje fördjupning så att gulan hamnar i gropen. Salta och peppra lite på äggen och lägg ett lock på panna. När vitan koagulerat efter ca 5 minuter är rätten klar att servera. Skär som tårtbitar med en stekspade och servera med rödbetor.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • jrabbelino 21 augusti 2012

    har aldrig hört talas om hackekorv,vad innehåller den(tänkte på nödlösningen med pölsa) är det ungefär lika,kan man steka den i skivor????snälla svara,nyfiken......

  • Anderstam 21 augusti 2012

    Hackkorv är som en fastare pölsa men med avgjort mer smak. Kan även stekas i skivor som blodpudding, den ska då stekas hårt så ytan blir knaprig. Den kan även kokas i lite vatten, blir då som en lös pölsa. Passerar ni någon gång Värmland så köp och prova. Den är billig.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.