En saftig mjuk pepparkaka med en härlig nötfyllning inuti.
Juligt gott!
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
Smörj och mjöla en avlång bakform som rymmer ca 1 ½ liter.
- Fyllning:
Blanda farinsockret och valnötshacket i en bunke. Smält smöret och häll det över. Blanda samman och ställ åt sidan så länge.
- Kaka:
Smält smöret, låt svalna. Vispa äggen och sockret vitt och pösigt.
Blanda samman alla de torra ingredienserna, sikta ner mjölblandningen i äggsmeten. Tillsätt gräddfilen och rör varsamt smeten slät. Vänd ner det ljumma matfettet och rör åter varsamt smeten slät.
- Bred ut ca hälften av smeten jämnt i bakformen. Strö över valnötsfyllningen, täck med den sparande kakasmeten.
Grädda pepparkakan i nedre delen av ugnen i ca 50 minuter.
Låt kakan svalna en kort stund innan den stjälps upp för att kallna.
Sikta florsocker över kakan vid servering.
Publicerat den
12 december 2009
Liknande recept
Skriv kommentar