Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Valnötsfylld mjuk pepparkaka

 
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

En saftig mjuk pepparkaka med en härlig nötfyllning inuti. Juligt gott!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och mjöla en avlång bakform som rymmer ca 1 ½ liter.
  2. Fyllning: Blanda farinsockret och valnötshacket i en bunke. Smält smöret och häll det över. Blanda samman och ställ åt sidan så länge.
  3. Kaka: Smält smöret, låt svalna. Vispa äggen och sockret vitt och pösigt. Blanda samman alla de torra ingredienserna, sikta ner mjölblandningen i äggsmeten. Tillsätt gräddfilen och rör varsamt smeten slät. Vänd ner det ljumma matfettet och rör åter varsamt smeten slät.
  4. Bred ut ca hälften av smeten jämnt i bakformen. Strö över valnötsfyllningen, täck med den sparande kakasmeten. Grädda pepparkakan i nedre delen av ugnen i ca 50 minuter. Låt kakan svalna en kort stund innan den stjälps upp för att kallna. Sikta florsocker över kakan vid servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.