Spröda mördegshjärtan fyllda med en läcker vaniljkräm och blåbär. Du behöver hjärtformar i metall för att baka dessa kakor. Klä dem i mördeg och grädda dem i omgångar om du inte har tillräckligt många.
Instruktioner
- Mördeg:
Blanda ihop alla ingredienser till en smidig deg. Lägg den i en plastpåse i kylen ca 1 timme.
- Vaniljkräm:
Häll alla ingredienser i en kastrull och rör om. Sjud blandningen till en kräm under omrörning, det får inte koka. Ta bort kastrullen från värmen när krämen tjocknat.
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Kavla ut halva degen ett par mm tjock på mjölat bakbord. Skär ut rutor som är lite större än hjärtformarna och klä dem med degrutorna. Skär bort överflödet.
- Klicka ut vaniljkrämen i formarna. Tryck ner några blåbär i varje form med kräm. Kavla ut den andra halvan av degen. Skär ut rutor som täcker fyllningen. Nyp ihop kanterna och ta bort överflödig deg.
- Ställ formarna på en plåt och grädda kakorna i nedre delen av ugnen i 12-15 minuter. Låt dem kallna i formarna innan du tar ut dem. Pudra florsocker över dem före servering.
Publicerat den
28 februari 2014
Liknande recept
Skriv kommentar