Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vanilj- och mangocheesecake

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Krämig cheesecake med fräsch smak.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Smält smöret. Mixa kexen med kardemumman i en matberedare och blanda med smöret. Tryck ut smulorna i en form med löstagbara kanter ca 24 cm i diameter.
  3. Mixa philadelphiaosten slät med mascarponeosten, ägg, socker, vaniljsocker och majsstärkelse. Häll smeten i formen, klicka i mangopurén. "Dra" snabbt med tex skaftet av en sked genom purén åt olika håll till ett vackert mönster. Fortsätt så med all puré.
  4. Baka i nedre delen av ugnen ca 1 timme, tills den precis har stannat. Låt kallna helt.
  5. Skär bort skalet på mangon. Skär loss fruktköttet på båda sidor om den platta, stora kärnan. Skär fruktköttet i bitar. Garnera kakan med mango och florsocker.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.