Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vaniljdoftande jordgubbs- och rabarbersaft

 
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Kombinationen av alla ingredienserna i den här saften blir otroligt härlig.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rensa jordgubbarna. Skölj dem och rabarbern. Skär rabarbern i centimeterlånga bitar. Koka upp vattnet.
  2. Tillsätt jordgubbar, rabarber, skalad ingefära, vaniljstång, citronsaft och kardemumma. Låt allt koka under lock ca 10 minuter. Sila saften genom silduk. Koka upp saften och rör i sockret tills det löst sig. Koka upp igen och skumma väl. Tillsätt ev natriumbensoat utrört i lite av saften. Häll upp på varma flaskor och tillslut väl.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.