Aprikos + hallon + maräng = Supergott! Peach Melba-inspirerad dessert som inte bara är supergod utan även otroligt vacker.
Instruktioner
- Maräng:
Sätt ugnen på 150 grader. Lägg bakplåtspapper på en plåt.
- Vispa äggvitorna till ett hårt skum, tillsätt sockret lite i taget. Vispa till en blank smet. Rör i majsstärkelse och vaniljsocker. Fördela smeten på bakplåtspapperet till 10 maränger. Grädda i nedre delen av ugnen ca 1 timme och 20 minuter, tills marängerna är krispiga och ytan torr på undersidan. Låt svalna och ta bort bakplåtspapperet.
- Hallonsås:
Koka upp hallon och socker till en sås. Sila genom en finmaskig sil. Låt såsen svalna.
- Aprikoser:
Sätt ugnen på 250 grader.
Halvera aprikoserna och ta bort kärnorna. Lägg på plåt med bakplåtspapper med snittytan uppåt. Strö socker och nymald kardemumma över aprikoserna. Tillaga mitt i ugnen i 10-15 minuter, tills de är mjuka. Låt svalna.
- Vispa grädden fluffig, blanda med yoghurten. Lägg en klick grädde på varje maräng, lägg på aprikoser. Ringla över hallonsåsen och garnera med hallon. Servera genast!
Publicerat den
19 september 2015
Liknande recept
Skriv kommentar