Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vaniljmaränger med bakade aprikoser, grädde och hallonsås

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Aprikos + hallon + maräng = Supergott! Peach Melba-inspirerad dessert som inte bara är supergod utan även otroligt vacker.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Maräng: Sätt ugnen på 150 grader. Lägg bakplåtspapper på en plåt.
  2. Vispa äggvitorna till ett hårt skum, tillsätt sockret lite i taget. Vispa till en blank smet. Rör i majsstärkelse och vaniljsocker. Fördela smeten på bakplåtspapperet till 10 maränger. Grädda i nedre delen av ugnen ca 1 timme och 20 minuter, tills marängerna är krispiga och ytan torr på undersidan. Låt svalna och ta bort bakplåtspapperet.
  3. Hallonsås: Koka upp hallon och socker till en sås. Sila genom en finmaskig sil. Låt såsen svalna.
  4. Aprikoser: Sätt ugnen på 250 grader. Halvera aprikoserna och ta bort kärnorna. Lägg på plåt med bakplåtspapper med snittytan uppåt. Strö socker och nymald kardemumma över aprikoserna. Tillaga mitt i ugnen i 10-15 minuter, tills de är mjuka. Låt svalna.
  5. Vispa grädden fluffig, blanda med yoghurten. Lägg en klick grädde på varje maräng, lägg på aprikoser. Ringla över hallonsåsen och garnera med hallon. Servera genast!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.