Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vardagspaella med varmröktlax, räkor, blomkål och tomater

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Smakrik och supergod paella i fiskens tecken. Lyxig och snabbgjord!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka upp vattnet. Skala morötter och rödlök, skär dem i bitar. Skala och krossa vitlöken. Dela blomkålen i buketter.
  2. Fräs grönsaker och lök i olivolja i en tjockbottnad gryta, tillsätt ris och kryddor och fräs ett par minuter till. Häll i tomaterna och det kokande vattnet.
  3. Koka på svag värme i ca 20 minuter under omrörning, tills vätskan nästan har absorberats och riset är al dente (har lite tuggmotstånd kvar). Smaka av med salt och peppar och vänd till sist ner räkorna och den varmrökta laxen. Toppa med finhackad gräslök.
  4. Servera paellan med ett färskt bröd och en klick matyoghurt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.