Nästa gång du har möjlighet att köpa färsk sparris, så passa på! Då kan du nämligen njuta av denna läckra, vårliga ravioli.
Instruktioner
- Skölj sparrisen och skär av ändarna. Koka upp lite vatten i en kastrull. Lägg sparrisen i en korg eller ett durkslag, lägg på locket och ånga sparrisen tills den är lagom mjuk, ca 5 min. Ta upp sparrisen, låt dem svalna av och skär dem i ½ cm stora bitar. Spara 6 stycken sparrisknoppar.
- Ansa och hacka paprikan. Skala och hacka vitlöken. Hetta upp oljan på medelvärme i en stor stekpanna. Bryn paprikan ca 5 min. Tillsätt vitlöken och bryn ytterligare 30 sek. Tillsätt tomaterna med sin vätska, timjan och 1⁄2 tsk svartpeppar och låt sjuda tills såsen tjocknar, ca 20 min.
- Koka upp raviolin enligt paketets anvisningar. Låt sedan raviolin rinna av ordentligt.
- Kör såsen i matberedare tills den är jämn och mjuk. Häll tillbaka såsen i stekpannan och tillsätt sparrisbitarna. Värm på medelvärme tills såsen är varm, ca 5 min. Smaka av med salt och svartpeppar. Lägg upp raviolin på tallrikar och häll över såsen. Strö över riven parmesanost och garnera med sparrisknopparna.
Publicerat den
30 september 2008
Liknande recept
Skriv kommentar