Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vårlig ravioli

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Nästa gång du har möjlighet att köpa färsk sparris, så passa på! Då kan du nämligen njuta av denna läckra, vårliga ravioli.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj sparrisen och skär av ändarna. Koka upp lite vatten i en kastrull. Lägg sparrisen i en korg eller ett durkslag, lägg på locket och ånga sparrisen tills den är lagom mjuk, ca 5 min. Ta upp sparrisen, låt dem svalna av och skär dem i ½ cm stora bitar. Spara 6 stycken sparrisknoppar.
  2. Ansa och hacka paprikan. Skala och hacka vitlöken. Hetta upp oljan på medelvärme i en stor stekpanna. Bryn paprikan ca 5 min. Tillsätt vitlöken och bryn ytterligare 30 sek. Tillsätt tomaterna med sin vätska, timjan och 1⁄2 tsk svartpeppar och låt sjuda tills såsen tjocknar, ca 20 min.
  3. Koka upp raviolin enligt paketets anvisningar. Låt sedan raviolin rinna av ordentligt.
  4. Kör såsen i matberedare tills den är jämn och mjuk. Häll tillbaka såsen i stekpannan och tillsätt sparrisbitarna. Värm på medelvärme tills såsen är varm, ca 5 min. Smaka av med salt och svartpeppar. Lägg upp raviolin på tallrikar och häll över såsen. Strö över riven parmesanost och garnera med sparrisknopparna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.