Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hemmagjord pasta - Ravioli ricotta med spenat

 
Hemmagjord pasta - Ravioli ricotta med spenat Hemmagjord pasta - Ravioli ricotta med spenat Hemmagjord pasta - Ravioli ricotta med spenat
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Hemmagjord pasta är bara smaskens, speciellt fyllda ravioli! För att få till en bra pasta deg är det viktigt att använda ett mjöl rikt på gluten, degen blir då lättare att rulla ut och mer elastisk. Gluten är ett slags protein som ger en elastisk konsistens när man blöter ner den, i det här fallet av ägg. Det tar mycket på krafterna att göra ravioli hemma, speciellt de första gångerna, men det är verkligen värt det!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med fyllningen: I en stekpanna torka ut spenaten tillsammans med en klyfta vitlök, smör och olja och låt spenaten svalna. Klipp eller skär spenaten och lägg i en skål tillsammans med ricotta, ägg, salt och parmesan ost, blanda om ordentligt.
  2. Till pastadegen; Häll mjölet direkt på bordet och gör ett hål i mitten, strö lite salt på botten och kläck äggen inuti. Vispa först ägget och vispa sedan sakta ihop även mjölet. Ta hjälp av era händer för att arbeta ihop degen, i början är den väldigt smulig men efter ett tag blir det en slät deg, skulle den vara för torr häll på sakta med lite vatten. Jag la i degen i min bakmaskin som hjälpte mig att knåda den sista biten.
  3. Låt sedan degen vila i en halv timme och kavla sedan ut degen på ett mjölat bakbord. Kavla ut så att du får en platta ungefär cm. 20x10, kom ihåg att den ska vara tunn. Har du en pasta maskin så blir det väldigt mycket lättare. Börja med att köra igenom degen lite på det första läget, sedan viker du degen så den blir lika bred som inmatningen på maskinen. Kör igenom degen igen, och sedan kan du börja gå ner i maskinens tjockleks lägen ett åt gången. Pudra degen med lite mjöl ibland för att undvika att den klibbar i hop. Kör degen i maskinen tills du har kommit till sista tjockleken, 5.
  4. Lägg sedan upp spenat fyllningen i små högar, 1 tsk, med ca. 5 cm mellanrum; täck sedan med en likadan pastabit. Tryck ihop kanterna ordentligt och var noga med att inte ha kvar nån luft mellan pasta arken. Skär ut fyrkantiga ravioli kuddar med en ravioli sporre eller med en enkel kniv.
  5. Lägg raviolikuddarna på en mjölad plåt och låt dem vila i 10 minuter, vänd dem på andra hållet och låt dem vila i ytterligare 10 minuter. Nu är det bara att koka upp saltat vatten och i med ravioli, servera gärna med en god italiensk köttfärssås.
  6. Titta gärna in på min Matblogg för fler recept: http://nenazrecipe.altervista.org

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.