Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Varm hallon- och chokladsufflé

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Så mumsigt så.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smörj fyra espressokoppar med margarin och strö med socker. Var mycket noggrann så att hela koppen blir väl smord. Placera de smorda kopparna på en plåt. Sätt ugnen på 190ºC. Vispa ihop hallonpuré, skrapet ur vaniljstången, äggula och majsena i en kastrull. Finhacka chokladen och lägg den i en skål. Vispa äggvitorna, sockret och citronsaften till en marängmassa, gärna i hushållsassistent på medelhastighet. Koka hallonkrämen under ständig omrörning. Krämen ska koka upp ordentligt. Ta kastrullen från värmen. Slå hallonkrämen i skålen med den finhackade chokladen och rör om. Blanda därefter ner en tredjedel av den vispade marängen. OBS! Rör ihop den varma smeten till en jämn massa. Vänd försiktigt ner den resterande marängsmeten.
  2. Fyll de välsmorda kopparna med den färdiga sufflésmeten. Ställ plåten med kopparna i ugnen och grädda suffléerna i 190ºC cirka 8-10 minuter. Ta ut plåten och placera kopparna på kaffefat. Servera direkt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.