Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Varm puread gazpacho

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Mycket gott!!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär tomaterna i klyftor. Riv moroten fint. Finhacka schalottenlöken och tärna paprikor, zucchini och selleri fint.
  2. Fräs tomater, morot och hälften av lök-, paprika-, zucchini- och sellerihacket i smör.
  3. Tillsätt chili, limesaft och skal, tomatjuice, honung och kummin. Krossa knölen på citrongräset med änden av ett knivskaft. Dela gräset i mindre bitar och blanda det i soppan.
  4. Lät soppan sjuda med locket på glänt 15-20 min. Fräs resten av grönhacket i smör några minuter under omrörning.
  5. Lyft ur citrongräset. Mixa och sila soppan. späd eventuellt med vatten till önskad konsistens. Smaka av med salt. Toppa med olivolja och lite dill vid servering. Fördela grönsakshacket i skedar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.