Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vegowok med jordnötter

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Kan varieras genom att använda cashewnötter istället för jordnötter. Prova att byta ut en del grönsaker mot andra du gillar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ansa och hacka salladslökarna. Skala ingefäran och strimla den fint. Skala morötterna och strimla dem fint. Skär sockerärterna i diagonala bitar.
  2. Ta av de yttre bladen från savoykålen och halvera huvudet. Skär bort stammen och strimla bladen fint. Hacka jordnötterna grovt med en vass kniv.
  3. Hetta upp oljan i en stor wok. Lägg i salladslök, ingefära och morötter. Woka 2 min. Lägg i sockerärter och kål och woka ytterligare 2 min.
  4. Lägg jordnötssmör, soja, vinäger och honung i en skål. Rör om tills allt är väl blandat och tillsätt det till woken. Woka 1 min.
  5. Tillsätt groddar och jordnötter. Blanda väl och woka 1 min tills alla grönsaker är mjuka och genomvarma. Servera genast.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.