Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Veteburgare med youghurt dressing

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Hamburgare av vete. består till största delen av krossat vete. Potatis och ägg ett måste som bindemedel.....

Ingredienser

Instruktioner

  1. 1. Finhacka en gul lök. vänd vetekross i kastrull med varm olivolja. Blanda ner lök och slå på 8 dl tunn grönskasbuljong. Koka upp och sjud blandningen 10 min under lock. Lyft av kastrullen av spisen och låt blndningen stå och svälla en timme underlock.
  2. 2. blanda ihop dressingen, youghurt, majonäs, kryddor och krasse. Låt gärna dressingen stå och dra innan servering.
  3. 3. rör ner 2 rårivna potatisar och två ägg. Smaka av med hackad persilja och kryddor.
  4. 4. Forma till åtta hamburgare som steks 3-4 min på vardera sida i olivolja. Veteburgarna är ganska sköra innan de får stekyta. Vänd dem bara en gång och använd stro stekspade. Serveras med bröd, grönskaer och dressing som vegetariska hamburgare.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.