- Serverar: 4 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Hamburgare av vete. består till största delen av krossat vete.
Potatis och ägg ett måste som bindemedel.....
Instruktioner
- 1. Finhacka en gul lök. vänd vetekross i kastrull med varm olivolja. Blanda ner lök och slå på 8 dl tunn grönskasbuljong. Koka upp och sjud blandningen 10 min under lock. Lyft av kastrullen av spisen och låt blndningen stå och svälla en timme underlock.
- 2. blanda ihop dressingen, youghurt, majonäs, kryddor och krasse. Låt gärna dressingen stå och dra innan servering.
- 3. rör ner 2 rårivna potatisar och två ägg. Smaka av med hackad persilja och kryddor.
- 4. Forma till åtta hamburgare som steks 3-4 min på vardera sida i olivolja. Veteburgarna är ganska sköra innan de får stekyta. Vänd dem bara en gång och använd stro stekspade. Serveras med bröd, grönskaer och dressing som vegetariska hamburgare.
Publicerat den
7 januari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar