En smaskig godbit för gottegrisen! Choklad- och nötkrämsfyllningen för vetelängden oemotståndlig.
Instruktioner
- Lös upp jästen i lite av mjölken i en stor bunke. Tillsätt resten av mjölken, matfett i klickar, sirap, salt, kardemumma och det mesta av mjölet.
- Arbeta degen kraftigt i bunken med en stadig träsked 5-6 minuter tills degen är blank och smidig. I matberedaren tar det cirka 3 minuter med degkrokarna.
- Låt degen jäsa under lock eller bakduk cirka 30 minuter till dubbel storlek.
- Stjälp upp degen på mjölat bakbord och arbeta snabbt igenom den. Tillsätt ev mer mjöl, den ska inte klibba fast vid händerna.
- Dela degen i två bitar och kavla ut varje bit till en rektangel, ca 25x50 cm.
- Bred hälften av fyllningen på varje kaka. Rulla löst ihop dem från långsidan. Lägg rullarna på en bakpappersklädd plåt med skarven nedåt.
- Klipp djupa flikar och lägg dem växelvis åt höger och vänster. Täck med bakduk eller plastfilm och låt jäsa cirka 25 minuter. Värm under tiden ugnen till 225 grader.
- Pensla med uppvispat ägg, strö över mandeln och grädda dem i nedre delen av ugnen 15-20 minuter. Låt svalna på galler under bakduk.
Publicerat den
9 augusti 2010
Liknande recept
Skriv kommentar