Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vetelängd med nutella

 
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

En smaskig godbit för gottegrisen! Choklad- och nötkrämsfyllningen för vetelängden oemotståndlig.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lös upp jästen i lite av mjölken i en stor bunke. Tillsätt resten av mjölken, matfett i klickar, sirap, salt, kardemumma och det mesta av mjölet.
  2. Arbeta degen kraftigt i bunken med en stadig träsked 5-6 minuter tills degen är blank och smidig. I matberedaren tar det cirka 3 minuter med degkrokarna.
  3. Låt degen jäsa under lock eller bakduk cirka 30 minuter till dubbel storlek.
  4. Stjälp upp degen på mjölat bakbord och arbeta snabbt igenom den. Tillsätt ev mer mjöl, den ska inte klibba fast vid händerna.
  5. Dela degen i två bitar och kavla ut varje bit till en rektangel, ca 25x50 cm.
  6. Bred hälften av fyllningen på varje kaka. Rulla löst ihop dem från långsidan. Lägg rullarna på en bakpappersklädd plåt med skarven nedåt.
  7. Klipp djupa flikar och lägg dem växelvis åt höger och vänster. Täck med bakduk eller plastfilm och låt jäsa cirka 25 minuter. Värm under tiden ugnen till 225 grader.
  8. Pensla med uppvispat ägg, strö över mandeln och grädda dem i nedre delen av ugnen 15-20 minuter. Låt svalna på galler under bakduk.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.