Ett smarrigt recept som jag inte gjort på länge, men det blir gott.
Instruktioner
- Verktygen skall vara väl kylda.Skala ansa och skölj alla grönsakerna.
Passera lingonen genom en fin sil. Koka potatisen, värm mjölk och smör,
pressa potatisen. Blanda under kraftig vispning ner mjölk/smör så att det
blir en pure. Bryn svamp och lök, slå sen på grädde, tillsätt svampen/grädden
till puren.Smaka av med salt och peppar. Håll varmt.
- Blanda färsen med salt och ägg i en mixer tills den blir smidig.
Tillsätt grädde försiktigt medan maskinen går.
Forma släta biffar med hjälp av en sked,vänd i salt och ströbröd.
Stek i rikligt med smör ca 3 min/sida på medelvärme.
Håll varmt.
- Bryn smöret gyllene,lägg upp maten på varma tallrikar,först puren sedan biffarna.
Häll över det brynta smöret,och sist en ring med lingon.
Publicerat den
23 januari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar