- Serverar: 4 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
Helggott med vilda smaker, fräcka morötter och världens enklaste senapssås.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader. Skala och finhacka schalottenlöken. Bryn löken i smöret i en stekpanna. Låt svalna.
Mortla enbären och lägg i en bunke. Tillsätt färs, ägg, grädde, timjan och lök, blanda ordentligt. Salta och peppra.
Stek biffarna i smöret, ca 3 minuter per sida. Lägg dem i en ugnssäker form och låt steka klart i ugnen ca 10 minuter.
- Bulgursallad:
Koka bulguren enligt anvisningen på förpackningen.
Skala och skiva morötterna på snedden. Bryn morötterna i oljan i en stekpanna några minuter. Tillsätt bulguren och smaka av med salt och peppar. Tillsätt lingonen och blanda om.
- Senapssås:
Koka upp grädde i en kastrull. Tillsätt senap, salta och peppra.
Servera biffarna med bulgursalladen och häll såsen över. Garnera med lingon.
Publicerat den
12 januari 2009
Liknande recept
Skriv kommentar