Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Viltfärsbiffar med svamp

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Köttfärs är tacksam mat. Det här en variant på köttfärsbiff

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg ströbrödet i blöt i 2 dl grädde. Bryn löken i smör och vänd ner den i färsen tillsammans med ägget, persiljan och det blötlagda ströbrödet. Krydda med 1 tsk salt, peppar och viltkrydda. Forma färsen till avlånga bullar. Stek dem runt om ca 5 min eller tills färsen är helt genomstekt.
  2. Fräs svampen i smör, i en kastrull, ett par min, så den blir lätt gyllenbrun, tillsätt 3 dl grädde och buljongen, smaka av med salt och eventuellt vitlökspeppar. Låt koka tills grädden tjocknar lite.
  3. Servera svampsåsen biffarna, och gärna kokt potatis och svart vinbärsgelé

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.