Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Viltgravad kalvfilé

 
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

Gravat kött bör frysas minst 2 dygn, gärna efter gravning, så är det lättare att skiva det tunt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Putsa kalvfilén fri från senor. Blanda socker, salt, rosépeppar och enbär. Gnid in kryddblandningen försiktigt över kalvfilén.
  2. Lägg filén i en liten form, droppa över spriten. Vänd runt så att kryddorna fördelas jämt. Täck med folie eller lägg allt i en liten plastpåse och knyt till. Lägg i kyl 2 dygn, vänd då och då. Gör pepparblandningen.
  3. Ta upp filén hall av vätskan och rulla den i pepparblandningen. Lägg plastfolie runt och lägg in den i frysen minst 4 timmar. Ta fram filén och ta av plasten. Skär upp den fryst i tunna skivor, gärna på skärmaskin.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.