Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vinkyckling Rosé

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Vill du bjuda på något smalt till festen är detta en utmärkt rätt. Filéerna kan ersättas av urbenade kycklingdelar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Torka av kycklingen med hushållspapper. Värm olja och matfett i en stekpanna och bryn kycklingfiléerna på båda sidor tills de fått färg. Krydda kycklingen med salt, svartpeppar, rosépeppar och vitlök och häll på vin och citronsaft. Låt kycklingen småputtra på svag värme under lock, 10 - 15 minuter.
  2. Lägg upp kycklingen på serveringsfat och häll vinskyn över. Strö över persiljan och servera kycklingen, gärna med pilaffris smaksatt med paprika och lättkokta gröna bönor.
  3. Du kan ersätta vinet med hönsbuljong om du inte vill ha alkohol i maten.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.