- Serverar: 4 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
Vill du bjuda på något smalt till festen är detta en utmärkt rätt. Filéerna kan ersättas av urbenade kycklingdelar.
Instruktioner
- Torka av kycklingen med hushållspapper. Värm olja och matfett i en stekpanna och bryn kycklingfiléerna på båda sidor tills de fått färg. Krydda kycklingen med salt, svartpeppar, rosépeppar och vitlök och häll på vin och citronsaft. Låt kycklingen småputtra på svag värme under lock, 10 - 15 minuter.
- Lägg upp kycklingen på serveringsfat och häll vinskyn över. Strö över persiljan och servera kycklingen, gärna med pilaffris smaksatt med paprika och lättkokta gröna bönor.
- Du kan ersätta vinet med hönsbuljong om du inte vill ha alkohol i maten.
Publicerat den
11 april 2008
Liknande recept
Skriv kommentar