Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vit chokladglass med blåbär

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Glass i stora lass!!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dela vaniljstången på mitten och skrapa ur märgen. Vispa äggulor, socker och vaniljmärg luftigt. Vispa mjölk och grädde i äggmassan.
  2. Värm blandningen under omrörning till en slät kräm, 85 (eller till första bubblan). Den får inte koka. Tag bort den från plattan och fortsätt vispa i 30 sekunder.
  3. Hacka chokladen och smält den i den varma krämen. Låt krämen svalna. Vänd blåbären i den kalla glasskrämen och häll den i en form.
  4. Sätt glassen i frysen ett par timmar till den är fast. Skär glassen i tärningar och dekorera med blåbär.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.