Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vit chokladkladdkaka med hallon

 
  • Serverar: 8-10 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Kladdkaka är ett säkert kort som alltid går hem, här med vit choklad, hallon och citron.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Kakan: Smörj och bröa en form med löstagbar kant, cirka 22 cm i diameter. Smält smöret och chokladen försiktigt på lägsta temperatur i en liten kastrull på spisen. Låt svalna lite.
  2. Vispa upp äggen lätt tillsammans med sokret och citronskalet. Rör ner chokladblandningen i äggsmeten och därefter mjölet blandat med salt. Rör till en jämn smet och häll smeten i formen.
  3. Strö över hallonen och grädda i mitten av ugnen i 2oo grader i cirka 16-18 minuter. Låt svalna.
  4. Topping: Vispa grädden fluffigt men inte för fast och bred den över tårtan. Dekorera med hallon och ev syrénblommor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.