- Serverar: 8-10 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
Kladdkaka är ett säkert kort som alltid går hem, här med vit choklad, hallon och citron.
Instruktioner
- Kakan:
Smörj och bröa en form med löstagbar kant, cirka 22 cm i diameter. Smält smöret och chokladen försiktigt på lägsta temperatur i en liten kastrull på spisen. Låt svalna lite.
- Vispa upp äggen lätt tillsammans med sokret och citronskalet. Rör ner chokladblandningen i äggsmeten och därefter mjölet blandat med salt. Rör till en jämn smet och häll smeten i formen.
- Strö över hallonen och grädda i mitten av ugnen i 2oo grader i cirka 16-18 minuter. Låt svalna.
- Topping:
Vispa grädden fluffigt men inte för fast och bred den över tårtan. Dekorera med hallon och ev syrénblommor.
Publicerat den
5 september 2011
Liknande recept
Skriv kommentar