Passar bra på en sommarbuffé, kanske till studenten eller midsommar?
Instruktioner
- Blanda socker och vatten i en kastrull. Snitta vaniljstängerna och skrapa ur den. Lägg vaniljkornen och stängerna i kastrullen. Koka lagen så att den tjocknar lite. Ta upp vaniljstängerna ur lagen.
- Lägg äggulorna i en rostfri bunke. Ställ bunken i en kastrull med sjudande vatten. Häll i sockerlagen under vispning och fortsätt att vispa tills äggblandningen tjocknar och får en temperatur på ca 85°C.
- Hacka chokladen och rör ner den i äggsmeten så att den smälter.
- Vispa grädden lätt. Vänd ner den i äggsmeten.
- Lägg plastfolie i en avlång form ca 11/2 l. Häll i smeten och täck formen med plastfolie och frys den ett dygn.
- Riv skalet från tre lime och pressa ur saften. Skala melon och ananas. Skölj och rensa frukt och bär. Skär allt i bitar. Blanda frukt och bär. Häll över limesaft och skal.
- Stjälp upp parfaiten och skär den i bitar. Lägg bitarna på ett uppläggningsfat. Lägg upp frukten runt om. Riv av skalet från lime och citron med ett cestjärn och strö det över.
Publicerat den
3 juni 2008
Liknande recept
Skriv kommentar