Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vita Harens chokladsås

(4 kommentarer)  
Skriv ut

Går bra att frysa! Och går alltför bra att äta direkt från frysen, också..

Ingredienser

Instruktioner

  1. Du behöver en stor kastrull eller gryta, ju vidare desto snabbare koktid.
  2. Blanda socker, mjölk, grädde, smör och salt och koka upp. Sjud på låg värme i ca en timme tills det blir en tjock och gyllene kolasmet. Ta bort från värmen.
  3. Sikta ner kakaon, och vispa såsen med elvisp i fem minuter. Blanda ner vaniljsockret.

Liknande recept

Kommentarer (4)

  • Kicki8 3 juli 2008

    Denna sås är underbar... Trots att det tar 1 tim att koka den så gör man det gärna ,med tanke på slutresultatet. Brukar frysa ned i små formar.

  • superh 17 september 2009

    Den är kanske lite i sötaste laget, men gudomligt god ändå! Funkar att göra varm choklad på med. Värm en mugg mjölk och tillsätt chokladsås efter behag.

  • Erajscha 10 januari 2010

    Det här är en klassiker (från allt om mat på 80-talet tror jag) i min familj. Tack för att du lagt upp det här! :-)

  • afridh 29 januari 2011

    Vad gjorde jag för fel? Det blev bara torra smulor, som fudge, när jag vispde. Visserligen goda men knappast någon sås....

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.